Ξεσηκωθείτε για την Αλήθεια

[Greek]

Η Δημοκρατία χρειάζεται να λες την αλήθεια

Άνθρωποι σε πολλές χώρες θα πραγματοποιήσουν δραστηριότητες «Ξεσηκωθείτε για την αλήθεια» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 1 - 7 Ιουνίου 2015 – με στόχο να προχωρήσουμε προς μια κουλτούρα ειλικρίνειας και αλήθειας καθώς και να εξασφαλίσουμε ασφάλεια για εκείνους που παίρνουν το ρίσκο της αποκάλυψης πληροφοριών που οι αρχές θέλουν να κρατήσουν κρυφές.

Η δημοκρατία βασίζεται στην εν επιγνώσει συναίνεση των κυβερνωμένων. Αυτό δεν είναι δυνατό όταν κρίσιμες (και μερικές φορές παράνομες) κρατικές πολιτικές παραμένουν κρυμμένες από το κοινό. Η καταγγελία είναι απαραίτητη για να έρθουν αυτές οι πολιτικές στο φως: εκθέτοντας βασικές πληροφορίες σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εταιρική κακοδιαχείριση, το περιβάλλον, τις πολιτικές ελευθερίες και τον πόλεμο.

Πρέπει να ξεσηκωθούμε και να δώσουμε μάχη για ελεύθερο Τύπο, την ιδιωτική ζωή του ατόμου, την κυβερνητική και εταιρική διαφάνεια και το κράτος δικαίου καθώς επιδιώκουμε να αποκαλύψουμε επίσημες πληροφορίες που το κοινό έχει δικαίωμα να γνωρίζει. Οι διώξεις των καταγγελλόντων και των δημοσιογράφων είναι παράνομες και πρέπει να απορριφθούν ως τέτοιες.

Καθώς η αντιδημοκρατική αρχή ευδοκιμεί περί απορρήτου, πρέπει να φέρουμε την καταγγελία δυσλειτουργιών στο προσκήνιο της δημόσιας συνείδησης - σε μια διαδικασία που θα ενθαρρύνει σε μεγάλο βαθμό την δημοσίευση πληροφοριών σχετικά με τις κυβερνητικές και εταιρικές πράξεις που δεν μπορούν να αντέξουν το φως της ημέρας.

Σας παρακαλούμε, ξεκινήστε δραστηριότητες «Ξεσηκωθείτε για την Αλήθεια» όπου ζείτε.